Pieni limppu herkkusuille

Olutta ja hedelmiä sisältävä mehevä limppu sopii pääsiäisen, vapun, juhannuksen ja muiden juhlien buffetpöytään.

4 kpl

PT1H

1½ tuntia

Arviot (22 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl tummaa olutta
1 pala (50 g) hiivaa
2 tl suolaa
1 dl Dansukker Leipäsiirappia tai Tummaa siirappia
1/2 dl juoksevaa margariinia
2–3 dl kuivattuja taateleita tai omenoita silputtuna
4 dl kaljamaltaita
3 dl ruisjauhoja
1 l hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
Voiteluun
2 rkl Dansukker Tummaa siirappia
2 rkl kiehuvaa vettä
20 g voita tai margariinia

Ohjeet

Kaada kädenlämpöiseksi lämmitetty olut kulhoon. Lisää hiiva, suola, siirappi, margariini, hedelmäpalat, maltaat ja ruisjauhot. Sekoita hyvin. Alusta hiivaleipä- tai vehnäjauhoilla kiinteäksi taikinaksi. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja leikkaa se neljään osaan. Pyöräytä taikinapaloista pienet limput ja siirrä ne leivinpaperoidulle pellille. Peitä ja kohota.

Voitele limput siirappi-vesi-voiseoksella. Pistele haarukalla ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele limppuja paistumisen aikana seoksella.

Peitä kypsät limput keittiöpyyhkeellä ja jäähdytä.

Limppu maistuu:
• kutsuilla sinihome- tai briejuuston kera
• marmeladin ja juuston kanssa
• tuorejuuston kanssa
• savuporon tai -naudan kanssa
• vappujuhlien sillipöydässä
• kesällä uusien perunoiden ja savukalan kanssa
• buffet-tarjoilussa
• eväsvoileipinä

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Sima, perinteinen

Muista tehdä ajoissa simaa!

Tänä vuonna pääsiäinen ja vappu ovat niin lähekkäin, että sima on laitettava käymään heti pääsiäisen jälkeen. Katso perinteisen siman ohje ja maistuvat makuvaihtoehdot.

Hillo pakastemarjoista

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Appelsiinibroileri

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Itse tehty granola

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Amerikkalaiset pannukakut

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.