Näin ihan itse tehdyn hillon valmistaminen onnistuu
Luonto on taas täynnä toinen toistaan herkullisempia marjoja ja hedelmiä. Kesällä luonnon herkkuja on ihana napostella tuoreena, mutta usein sadosta riittää myös ympärivuotiseen herkutteluun. Hillon keittäminen on hurmaava tapa säilöä talteen marjojen ja hedelmien ihanat maut. Toisin kuin usein luullaan, hilloaminen on helppoa eikä vaadi sen suurempaa osaamista tai välineitä. Kerätään ja hillotaan siis yhdessä kotimaiset marjat talteen!
1. Pilko suurikokoiset marjat. Kuumenna vesi ja marjat kattilassa. Sekoita Dansukker Hillosokeri höyryävään seokseen.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia, sekoita välillä. (Herukat ja muut kovakuoriset marjat: keittoaika 15 min.)
3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto pois pinnalta lusikalla.
4. Anna jäähtyä parikymmentä minuuttia. Sekoita jäähtymisen aikana pari kertaa.
5. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti.
6. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä hillopurkit viileässä.
Näin nautit hilloista pitkään – lue kultaiset vinkit säilöntään
Ihanan hillon säilyvyydestä ei juuri tarvitse stressata – se katoaa parempiin suihin nopeasti avaamisen jälkeen. Tarvittaessa hillo kuitenkin säilyy jääkaapissa jopa vuoden avaamattomana. Dansukker Hillosokerilla tehdyn hillon voi tarvittaessa säilyttää avaamattomana myös huoneenlämmössä auringonvalolta suojattuna, mutta parhaiten hillo säilyttää värinsä ja arominsa viileässä. Huomaathan, että muista sokereista poiketen Dansukker Minihillosokerilla tehdyt hillot säilyvät alhaisemman sokeripitoisuutensa vuoksi avaamattomina noin 6 kk jääkaapissa.
Kolme kultaista vinkkiä hilloamiseen:
- Käytä laadukkaita ja takuulla toimivia Dansukker-sokereita ja valitse käyttämäsi sokeri käyttötarpeen mukaan.
- Valitse hilloon hyvälaatuiset raaka-aineet. Marjat ja hedelmät on hyvä tarkistaa ennen keittämistä ja karsia huonossa kunnossa olevat jo alussa pois.
- Purkittamisella on myös tärkeä tehtävä säilymisessä. Hillopurkin on oltava täysin puhdas ja sinne tulee jättää mahdollisimman vähän ilmaa – täytäthän siis purkit täyteen.