Täydellisen hillon salaisuus – katso kesän hittireseptit!

Kesä on kotimaisten marjojen kulta-aikaa! Näitä mehukkaita ja värikkäitä vitamiinipommeja on ihanaa napostella tuoreena, mutta usein marjoista haluaa nauttia myös kesän jälkeen. Hilloaminen onkin loistava tapa pidentää marjojen ja hedelmien säilyvyyttä sekä nauttia niiden mauista ja väreistä ympäri vuoden. Ja mikä olisikaan parempi pari kotimaisille marjoille kuin kotimainen sokeri – ota siis hilloamisen perusteet haltuun ja loihdi juuri omaan makuusi sopivaa hurmaavaa hilloa.

Helppoa kuin hillon teko

Makuhermoja hivelevän elämyksen lisäksi parasta hillon valmistamisessa on sen yksinkertaisuus. Voit valmistaa hilloa mistä tahansa marjoista ja hedelmistä – tai voit yhdistellä niitä oman makusi mukaan. Tarvitset parhaimmillaan vain kolme ainesosaa: marjoja, suomalaista Dansukker Hillosokeria ja vettä. Ne luovat yhdessä hillon perusohjeen ytimen.

Entä kuinka hillosokerit eroavat toisistaan? Mitä sokeria valmistuksessa kannattaa käyttää? Näitä kysymyksiä moni aloitteleva hillon keittäjä saattaa pohtia. Oikea vastaus riippuu siitä, minkälaista hilloa haluat valmistaa. Sokerilla on hillossa monta tärkeää tehtävää: ensisijaisesti se takaa säilyvyyden ja pitää homeet poissa, mutta sokeri auttaa saamaan hillolle oikean rakenteen ja sen avulla myös hillon maku, väri ja C-vitamiini säilyy paremmin.

Klassista, herkullista ja hyvin säilyvää hilloa keität Dansukker Hillosokerilla, joka on valmistettu 100 % suomalaisesta sokerista. Tällä monen suosikkituotteella onnistuu niin aloitteleva hilloaja kuin kokenut hillokonkarikin. Dansukker Hillo-marmeladisokeri sopii kiinteämmän, mutta vähemmän sokeria sisältävän hillon ystäville – sillä loihdit myös ihanat marmeladit. Toinen vaihtoehto vähemmällä sokerilla hilloamiseen on suomalaisesta sokerista valmistettu Dansukker Minihillosokeri. Minihillosokerilla valmistetuissa marjahilloissa on yli 30 % vähemmän sokeria kuin perinteisessä hillossa ja sen koostumus on hieman löysempi. Luomutuotteita suosivien tai kiireisten hilloajien valinta on puolestaan Dansukker Luomuhillosokeri, jolla keität valmista hilloa jopa neljässä minuutissa. Kaikki Dansukkerin tuotteet ovat täysin kasviperäisiä, joten niillä valmistat vegaanista hilloa.

Muistilista hilloamiseen:

  • Muista hyvä keittiöhygienia ja huolellinen purkitus! Molemmat ovat tärkeitä säilyvyyden varmistamiseksi.
  • Käytä vain laadukkaita marjoja ja hedelmiä. Karsi pilaantuneet yksilöt pois – yksikin huono marja voi pilata koko hilloerän.
  • Leikittele makuyhdistelmillä, mutta älä hillosokerin määrällä. Sillä on tärkeä tehtävä hillon maun, rakenteen ja säilyvyyden varmistamisessa.

Klassisten makujen nimeen vannovalle

Nautitko perinteisistä mauista tai etsitkö moneen makuun sopivaa hilloreseptiä? Klassiset hillot hurmaavat taatusti jokaisen herkuttelijan, sillä mansikan, mustikan ja vadelman maut ovat jo yksinään ylellisiä. Tarjoile mansikkahilloa lettukesteillä, höystä aamupuuro mustikkahillolla tai vie klassinen kuningatarhillo mökkituliaiseksi – näillä resepteillä onnistut!

Keittiössä viihtyvälle makujen hifistelijälle

Tykkäätkö ruoanlaitosta, nautit keittiössä hääräämisestä ja erilaisten makumaailmojen kokeilusta? Jos vastasit kyllä, yllätykselliset hillot ovat sinun juttusi! Nämä hillot nostavat annoksen kuin annoksen uudelle tasolle: yhdistä klassinen juustokakku ja vadelma-lakritsihillo, kokeile pannarien kanssa timjami-mansikkahillon makua tai tarjoile juustotarjottimella mustapippuri-mansikkahilloa.

Helppoutta rakastavalle herkuttelijalle

Vaikka keittiöfilosofiaasi kuuluisivat lähinnä helppous ja nopeus, ei hillon teko ole silti lainkaan poissuljettua. Perinteisiin hilloresepteihin kuluu usein vain puoli tuntia aktiivista tekoaikaa, mutta voit päästä sitäkin helpommalla. Joten jos vieraat kolkuttelevat jo ovella, nämä herkulliset hillot ehdit valmistaa pöytään parhaimmillaan 10 minuutissa!

Luonnon omia makuja arvostavalle

Tiesitkö, että hillon voi maustaa myös erilaisilla luonnon antimilla, kuten villiyrteillä ja syötävillä kukilla? Esimerkiksi horsma ja orvokki ovat kauneutensa lisäksi ihanan makuisia monenlaisissa hilloissa. Syksyllä kypsyvät pihlajanmarjat ovat myös oiva makupari omenalle – ne tuovat sopivasti hapokkuutta erilaisiin hilloihin tai soseisiin.

10 makuparia hillolle

Hillo on todellinen keittiön moniottelija ja sillä saa helposti lisämakua moneen ruokaan – aina suolaisesta makeaan. Silti monet pitävät hilloa vain puurosilmänä ja tuskailevat, mihin kaikkeen hilloa voisi jääkaapin takaosassa säilyttämisen sijaan hyödyntää. Kokeile siis rohkeasti uutta ja testaa ainakin seuraavia herkullisia makupareja:

  1.  Vanilja-rahkapannarit + mansikka-inkiväärihillo
  2.  Skonssit + raparperihillo Yorkshiren tapaan
  3.  Broileri-juustoleipä + karviaishillo
  4.  Kääretorttu + mansikkasosehillo
  5.  Pähkinäleipä + juustot + aprikoosihillo
  6.  Täytekakku + mustikkahillo
  7.  Luonnonjogurtti + puolukka-vaniljahillo
  8.  Jogurttijäätelö + vadelmahillo
  9.  Juustokakku + vadelma-lakritsihillo
  10.  Kaalikääryleet + puolukkahillo
Näin hillon valmistaminen onnistuu