Kuinka simaa tehdään? Näillä ohjeilla siman valmistus onnistuu helposti kotona!
Toisin kuin moni kuvittelee, siman valmistaminen ei ole lainkaan vaivalloista tai hankalaa! Siman teko vaatii helpoimmillaan vain kuusi työvaihetta ja puolisen tuntia aktiivista tekoaikaa. Pirskahteleva ja herkullinen sima siis syntyy aloittelijaltakin helposti kotikeittiössä – ja klassikkoreseptiä voi tuunata suosikkiraaka-aineillaan erilaisista makumaailmoista haaveillessaan.
Sekoita kahteen litraan vettä 250 g Dansukker Fariinisokeria ja 250 g Dansukker Taloussokeria.
Lisää joukkoon 1–2 sitruunan mehu ja 2 l kylmää vettä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen ⅕ tl tuorehiivaa ja lisää valmistuvan siman joukkoon.
Peitä sima-astia kevyesti kannella tai liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.
Lisää puhtaisiin pulloihin n. 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pullota sima suppilon tai kannun avulla. Sulje pullot, älä käytä liian tiukkaa korkkia.
Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Jääkaapissa tämä kestää 5-7 päivää, huoneenlämmössä noin kolme päivää.
Tarvikkeet:
4 l vettä
250 g Dansukker Fariinisokeria
250 g Dansukker Taloussokeria
1–2 sitruunaa
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Rusinat
Kattila
Pulloja
Suppilo
Perinteistä, tyrnillä tuunattua, raparperilla vai rosmariinilla maustettua? Sima taipuu moneen!
Perinteinen sima on vain yksi lukuisista simaresepteistä! Miltä kuulostaisi esimerkiksi
- heleä ja raikas vadelma-limettisima
- makunystyröitä kutkuttava chili-inkiväärisima
- elegantti raparperi-rosmariinisima tai
- energinen tyrnisima?
Dansukkerin kattavasta simareseptien valikoimasta löytyy herkkuja joka suulle. Katso kaikki Dansukkerin simareseptit täältä.